Contouren & Highlighten
Voordat je begint met contouren en highlighten moet je eerst de vorm van je gezicht bepalen. Gezichten kunnen ovale, rechthoekige, ronde, hart-vormige, langwerpige, diamant-vormige of driehoekige zijn.

Hoe bepaal je, je gezichtsvorm?
Breng je haar strak naar achteren en onderzoek je gezicht in de spiegel, zoek naar de volgende kenmerken. Een meetlint mag worden gebruikt voor het meten van de lengte en breedte van het gezicht voor een nauwkeuriger bepaling.

OVAAL: Ovaal-vormige gezichten hebben een lengte gelijk aan 1,5 keer de breedte van het gezicht, met voorhoofd en kaak gelijke breedte.

RECHTHOEKIGE: Rechthoekige vlakken zijn 1/3 langer is dan de breedte van het gezicht en hebben sterke hoeken op het voorhoofd en bij de kaaklijn.

RONDE: Ronde gezichten zijn zo breed als ze lang, maar met zachte, afgeronde randen zijn.

HART-VORMIGE: Hartvormige gezichten hebben de meeste breedte bij het voorhoofd, Wang en ogen gebieden, met een smalle puntige kin. Soms hebben ze ook een hoog voorhoofd.

LANGWERPIG: Langwerpige gezichten zijn zo lang als breed. Rechte kanten, een hoog voorhoofd, en groter is dan de gemiddelde afstand tussen de onderkant van de lip en de tip van de kin zijn gemeenschappelijke kenmerken van de langwerpige gezicht.

DIAMANT-VORMIGE: Diamant-vormige gezichten worden gekenmerkt door een smal voorhoofd en een smalle kin met de breedste punt op de wangen.


TRIANGEL (en omgekeerd DRIEHOEKIGE): driehoekige vlakken zijn breed op het voorhoofd en smalste bij de kaaklijn; omgekeerde driehoekige vlakken zijn breedste bij de kaaklijn en smalste op het voorhoofd. Bepalen van uw gezichtsvorm zal u helpen beslissen waar u uw hoogtepunten en contouren en welke u eigenschappen wenst te definiĆ«ren of bagatelliseren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Foundation (nieuw) & BB Cream voor de donkere huid van HEMA